Zəng edin: +99412 489 7098 / +994 55 362 8222
Pulsuz çatdırılma 10 AZN - dən yuxarı alış-veriş zamanı həyata keçirilir
mokko logo
Səbətdə 0 Məhsullar
Səbətiniz

Sepetiniz boş

Səbətdə 0 Məhsullar
Səbətiniz

Sepetiniz boş

  • In the Shop
  • More info
RU|EN
Türk qəhvəsi

Türksayağı qəhvə (bəzən —"türk qəhvəsi") — qəhvə, hansı cəzvədə hazırlanır  (və ya başqa cürə turkada) qəhvə dənələrindən qaynadılır, bəzən şəkər əlavə olunur. Əksəriyyətin fikirləşdiyi kimi, türksayağı qəhvə yalnız hazırlanma qaydasıdır, sərbəst qəhvə və qəhvə dənləri növü deyil.

Türksayağı qəhvə bütün dünyada böyük rəğbət qazanıb, ancaq daha geniş Orta Şərqdə, Şimali Afrikada, Qafqazda, Balkanlarda  və başqa ərazilərdə yayılıb, keçmişdə Osman imperiyasının daxilində olmuş ərazilərdə, harada tarixi cəhətdən qəhvə içkisinin hazırlanmasının əsas yolu olub.

“Tüksayağı qəhvə” - avropa və amerika adıdır. Orta Şərqdə bu üsulla hazırlanmış içki  sadəcə “qəhvə” adlandırılır.

Ənənəvi olaraq, türksayağı qəhvəni qaynatmaq yolu ilə hazırlayırlar, xırda üyüdülmüş, “turka” və ya “cəzvə” adlanan xüsusi qabda, və xüsusən misdən hazırlanmış.

MƏHSULLAR
Uyğunlaşdırılmış Məhsullar: Yeni Məhsullar | Ən çox Satılan
Səhifədə Göstərilib: 8 | 16 | 32 | Bütün Məhsullar