Zəng edin: +99412 489 7098 / +994 55 362 8222
Pulsuz çatdırılma 10 AZN - dən yuxarı alış-veriş zamanı həyata keçirilir
mokko logo
Səbətdə 0 Məhsullar
Səbətiniz

Sepetiniz boş

Səbətdə 0 Məhsullar
Səbətiniz

Sepetiniz boş

  • In the Shop
  • More info
RU|EN
Türk qəhvəsi

Türksayağı qəhvə (bəzən —"türk qəhvəsi") — cəzvədə (və ya başqa cürə turkada) üyüdülmüş qəhvə dənələrindən bəzən şəkər əlavə olunmaqla hazırlanan qəhvədir. Əksəriyyətin fikirləşdiyi kimi, türksayağı qəhvə yalnız hazırlanma qaydasıdır, sərbəst qəhvə və qəhvə dənlər növü deyil.

Türksayağı qəhvə bütün dünyada böyük rəğbət qazanıb, ancaq daha geniş Orta Şərqdə, Şimali Afrikada, Qafqazda, Balkanlarda  və başqa ərazilərdə yayılıb, keçmişdə Osman imperiyasının daxilində olmuş ərazilərdə, harada tarixi cəhətdən qəhvə içkisinin hazırlanmasının əsas yolu olub.

“Tüksayağı qəhvə” - avropa və amerika adıdır. Orta Şərqdə bu üsulla hazırlanmış içki  sadəcə “qəhvə” adlandırılır.

Ənənəvi olaraq, türksayağı qəhvəni xırda üyüdülmüş qəhvəsini xüsusən misdən hazırlanmış “turka” və ya “cəzvə”  adlanan xüsusi qabda qaynatmaq yolu ilə hazırlayırlar.

MƏHSULLAR
Uyğunlaşdırılmış Məhsullar: Yeni Məhsullar | Ən çox Satılan
Səhifədə Göstərilib: 8 | 16 | 32 | Bütün Məhsullar