Zəng edin: +99412 489 7098 / +994 55 362 8222
Pulsuz çatdırılma 10 AZN - dən yuxarı alış-veriş zamanı həyata keçirilir
mokko logo
Səbətdə 0 Məhsullar
Səbətiniz

Sepetiniz boş

Səbətdə 0 Məhsullar
Səbətiniz

Sepetiniz boş

  • In the Shop
  • More info
RU|EN
Dənli qəhvə

Qəhvə - içkidir, bir neçə növ bitkinin qovrulmuş dənlərdən hazırlanmış,  Maren ( Rubiacea) ailəsinə, Qəhvə növünə aid olandır.  90  növdən artıq  bitki növü var, qəhvə (Coffea) növünə aiddir. Sənaye miqyasında  əsasən iki növ  qəhvə ağacı istifadə olunur və, müvafiq olaraq, dənləri, bu ağacların barından alınır. Ən çox  yayılan qəhvə növü, arabikadır, 600-dən 2000 metrəyə qədər dəniz səviyyəsindən yüksəklikdə bitir . Dənlər, uzunsov formada olurlar,  hamar səthli, biraz əyri formalı «S»  hərfli xətt, hansında ki  adətən yüngül qovurmadan sonra qəhvənin giləmeyvələrinin yanmamış hissəcikləri qalır. Qovurma - yaxşı qəhvənin əldə edilməsi üçün mühüm addımlardan biridir. Yaşıl qəhvənin dənlərinin qovurmasında  dənlər  həcmdə böyüyür  və rəngini yaşıldan qəhvəyiyə dəyiş. 1 kiloqramm qovurlanmış  qəhvənin hazırlanması üçün 4-5 min qəhvə dənəsi lazım olur.  Qəhvənin dadı  bir çox ətirli ximik birləşməsinin sahəsində formalaşir.  Qovurçu hər bir qəhvənin qovuruşunda, optimal qovurmanın rejimini seçir.  Qayda olaraq, 4 dərəcə qovurma  ayırırlar. Ən yüngül qovurma dərəcəsini əsasən skandinaf adlandırırlar, daha tündünü – vian,  bundan daha tünd olanı fransız qovulrması.  Ən tünd qovurma dərəcəsi italyan adlanır.

MÜTLƏQ DADIN
MƏHSULLAR
Uyğunlaşdırılmış Məhsullar: Yeni Məhsullar | Ən çox Satılan
Səhifədə Göstərilib: 8 | 16 | 32 | Bütün Məhsullar