Zəng edin: +99412 489 7098 / +994 55 362 8222
Pulsuz çatdırılma 10 AZN - dən yuxarı alış-veriş zamanı həyata keçirilir
mokko logo
Səbətdə 0 Məhsullar
Səbətiniz

Sepetiniz boş

Səbətdə 0 Məhsullar
Səbətiniz

Sepetiniz boş

  • In the Shop
  • More info
RU|EN
Dənli qəhvə

Qəhvə - bir neçə növ Maren ( Rubiacea) ailəsinə, qəhvə növünə, aid olan bitkinin qovrulmuş dənlərindən hazırlanmış bir içkidir. Qəhvə (Coffea) növünə aid olan doxsandan artıq bitki növü var. Sənaye miqyasında  əsasən iki növ  qəhvə ağacı mövcüddur, müvafiq olaraq, dənləri, bu ağacların barından alınır. Ən çox  yayılan qəhvə növü, arabikadır, hansı ki,dəniz səviyyəsindən 600-2000 metrəyə qədər yüksəklikdə bitir . Dənlər, uzunsov formada olur,  hamar səthli, ortasında  əyri formalı «S»  hərfli xətt, harada ki, adətən yüngül qovurmadan sonra qəhvə dənəsinin yanmamış hissəcikləri qalır. Qovurma - yaxşı qəhvənin əldə olunması üçün mühüm addımlardan biridir. Yaşıl qəhvə dənlərinin qovurmasında dənlər  həcmdə böyüyür  və rəngini yaşıldan qəhvəyiyə dəyişir. 1 kiloqramm qovrulmuş qəhvə hazırlamaq üçün 4-5 min qəhvə dənəsi lazım olur.  Qəhvənin dadı bir çox kimyəvi birləşmələr sayəsində formalaşir.  Elə buna görə qovrulma zamanı, onun dərəcəsini bilmək lazımdır.  Qayda olaraq, 4 qovurma dərəcəsi mövcüddur. Ən yüngül qovurma dərəcəsini əsasən "skandinaf" adlandırırlar, daha tündünü – "vian",  bundan daha tünd olanı "fransız", ən tünd qovurma dərəcəsi isə "italyan" adlanır.

MÜTLƏQ DADIN
MƏHSULLAR
Uyğunlaşdırılmış Məhsullar: Yeni Məhsullar | Ən çox Satılan
Səhifədə Göstərilib: 8 | 16 | 32 | Bütün Məhsullar